Kakao pupiņu ēnas puse
Mērķis – Izpētīt, kādu negatīvu ietekmi uz kakao pupiņu audzētājiem Āfrikas valstīs rada šokolādes ražošanas industrijas Eiropā. Lai sasniegtu projekta darba mērķi, tika izvirzīti sekojoši uzdevumi: 1. Izpētīt kakao pupiņas „ceļu” 2. Uzzināt, par kakao pupiņu plantācijās notiekošo 3. Aptaujājot dažādu vecumu cilvēkus, noskaidrot, cik populāras/zināmas ir šīs problēmas. 4. Izpētīt šokolādes iepakojumus un to sertifikātus Pētāmais jautājums - Kāda ir kakao pupiņu patiesā ,,cena’’? Zinātniski pētnieciskajā darbā izmantotās metodes: • literatūras apkopojums; • intervija, aptauja; • dokumentācijas analīze Zinātniski pētnieciskais darbs sastāv no 5 nodaļām. Pirmajā nodaļā tika apskatīta kakao pupiņas vēsture, ceļš no pupiņas līdz šokolādei, otrajā nodaļā – šokolādes sertifikāti, īpaša uzmanība tika pievērsta FairTrade sertifikātam, trešajā nodaļā tika pētītas dažādas problēmas, kas saistītas ar kakao pupiņām un šokolādes ražošanu, un ceturtā nodaļa ir praktiskais darbs, kurā veicu aptaujas un pētīju visbiežāk izmantotos šokolādes sertifikātus. Piektā nodaļa ir pielikumi, kur var apskatīt aptaujas jautājumus un noteikumus nr.129 par pārtiku.Tips: Cits
Apjoms: 27 Lpp.
Jomas:
Pārtikas tehnoloģija un kulinārija
Publicēts: 12/27/2013
Faila izmērs: 760 Kb
Faila tips: .docx
Šodienas īpašā cena:
3.15 €
PirktBez maksas: